Annons

Få shoppar via Amazons storsatsning

Amazons grundare och vd Jeff Bezos.
Amazons grundare och vd Jeff Bezos. Foto: Reed Saxon
Amazons smarta högtalare är en stor förhoppning för storbolaget. Förutom att kunna få information och styra hemmets smarta prylar kan användarna shoppa via röstassistenten. Men det är det få som faktiskt gör.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Så sent som i februari i år meddelade Amazons grundare och vd Jeff Bezos att företaget kommer storsatsa på röstassistenten Alexa. 

Läs mer: Amazon dubblar satsningen på röstassistenten Alexa 

En funktion som erbjuds, och som flera teknikbolag som erbjuder röstassistenter hoppas stort på, är att användarna kan shoppa genom att prata med assistenten.

Amazons smarta högtalare med röstassistenten Alexa inbyggd.
Amazons smarta högtalare med röstassistenten Alexa inbyggd. Foto: Elaine Thompson

Men än så länge är det relativt få som shoppar genom att använda Amazons Alexa via exempelvis högtalaren Echo. Enligt Techcrunch är det endast omkring 100 000 av 50 miljoner användare som köpt något mer än en gång via Alexa. Endast en miljon användare har köpt något överhuvud taget.

I stället används röstassistenen mest till att spela musik, frågor om väderprognoser och att ställa in timers. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer