Annons

Facebook arbetar på egen kryptovaluta

Facebook är ett av flera internetföretag som håller på att utveckla en egen kryptovaluta för överföring via sina meddelandesystem. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Enligt The New York Times källor jobbar företaget med en kryptovaluta för meddelandetjänsten WhatsApp. Tanken är att göra det möjligt för användare på tjänsten att snabbt kunna överföra pengar till vänner och familj.

Facebook har mer än 50 ingenjörer jobbandes på projektet och har redan hunnit ta kontakt med kryptobörser om att sälja sin kryptovaluta till konsumenter, uppges det.

Det uppges också att en kryptovaluta från Facebook mest sannolikt kommer att vara kopplad till traditionella valutor. Det handlar om så kallade ”stablecoins”, vilka har en fast växelkurs mot dollarn eller någon annan valuta. I Facebooks fall väntas bolaget ha sin kryptovaluta kopplad till en valutakorg, sade källor.

Vid sidan av Facebook nämner NYT också Telegram och Signal som två andra bolag med liknande satsningar på gång. Samtliga av de omnämnda företagen uppges kunna komma att rulla ut sina kryptovalutor under det kommande året.

(Finwire / Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer