Annons

Facebook bygger ut kraftigt i Luleå

Tom Furlong, vice chef för Facebooks infrastruktur, i samband med invigningen av serverhallen i Luleå 2013.
Tom Furlong, vice chef för Facebooks infrastruktur, i samband med invigningen av serverhallen i Luleå 2013. Foto: Susanne Lindholm / TT
Techjätten Facebook storsatsar på sina svenska serverhallar i Norrbotten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Facebook bygger ut sitt datacenter i Luleå till nästan dubbla storleken – vilket kommer göra anläggningen till en av världens största.

"Vi välkomnar Facebooks supersatsning här i Luleå. Det faktum att närmare tusen personer kommer att arbeta med bygget är en välkommen injektion, liksom de mer långsiktiga effekterna som befäster Luleå som etableringsort nummer ett för datacenter", säger Niklas Nordström (S), kommunalråd i Luleå, i en kommentar.

Sedan Facebook etablerade sitt första datacenter i Luleå 2011 växer datacenterindustrin i Norrbotten och Sverige. I dag har regionen utvecklats till Europas ledande kluster med 18 olika datacenter.

(TT/ Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer