Annons

Facebook fyrdubblar sitt internationella huvudkontor på Irland

Facebooks vd och grundare Mark Zuckerberg.
Facebooks vd och grundare Mark Zuckerberg. Foto: TT.
Facebook stärker sitt åtagande på Irland genom att rusta upp det internationella huvudkontoret med mer kontorsyta och personal.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Techjätten Facebook byter upp sig i Dublin. Bolaget har skrivit under ett hyresavtal som innebär att Facebooks nya internationella huvudkontor blir fyra gånger så stort som i dagsläget. 

I dagsläget har Facebook runt 4 000 anställda på Irland. Flytten tillåter Facebook att mer än fördubbla sin personalstyrka med 5 000 nyrekryteringar.

Med en sådan anställningsoffensiv skulle Facebook bli en av Irlands största arbetsgivare, jämsides med andra amerikanska it-jättar som Apple och Google. Företagen sysselsätter vardera över 6 000 anställda på ön.

Dublin har blivit en favorit för amerikanska techföretag på grund av den låga bolagsskatten, i kombination med en stor engelskspråkig talangbas inom teknik.

"Denna betydelsefulla investering av ett 14 hektar stort område med kapacitet för tusentals fler anställda visar Facebooks åtagande på Irland, vår vilja att växa som företag och bidra till landets ekonomi", säger Gareth Lambe, chef för Facebook på Irland, i en kommentar.

För närvarande använder Facebook tre kontorsbyggnader i Dublin, där man har allt ifrån ingenjörer och advokater till personal inom marknadsföring och försäljning.

Det nya hyresavtalet gäller Allied Irish Banks gamla lokaler som tidigare annonserat en flytt från Dublins tech-kvarter.

 (TT/Finwire/Di Digital)

Läs mer: Irländska bröder grundade Stripe – Norden-chefen talar ut om den heta betalmarknaden 

Läs mer: Brittisk ex-minister blir ny toppchef på Facebook 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer