Annons

Facebook ger sig in i kriget om Apples appavgifter

Facebooks vd och grundare Mark Zuckerberg.
Facebooks vd och grundare Mark Zuckerberg. Foto: Nick Wass
Epic Games attack på Apple kring appavgifter fortsätter att sprida sig. Nu kritiserar även Facebook Apples appavgifter, i ljuset av satsningen på Facebook Pay. Det rapporterar Seeking Alpha. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Facebook har nyligen rullat ut Facebook Pay i ett 20-tal länder, vilket tillåter bolag att ta betalt för sina livestreams. Apple gick inte med på att avstå från sin avgift på 30 procent för transaktionshanteringar, och inte heller lät man Facebook behandla betalningarna på egen hand. Det rapporterar Seeking Alpha.

Läs mer: Svenska aktieägare dras in i striden mot Apple

Google avstod inte heller från sin andel om 30 procent, men kommer låta Facebook använda sin egen betalprodukt. 

Facebook menar att Apples appavgifter skadar småföretag som försöker återhämta sig under pandemin. 

Epic Games stämde Apple förra veckan för sina appregler, och dess vd Tim Sweeney har svingat ännu mer mot teknikjätten under helgen. 

Epic Games blev utkastat från Apples ekosystem sedan speljätten börjat erbjuda användarna att köpa utrustning till spelet Fortnite direkt, men då till 20 procents rabatt. Epic Games valde då att stämma Apple. Epic Games värderas till cirka 150 miljarder kronor och ägs till 40 procent av den kinesiska techjätten Tencent.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer