Annons

Facebook kallas till kongressförhör om nya kryptovalutan

Mark Zuckerberg vittnade inför kongressen den 11 april 2018.
Mark Zuckerberg vittnade inför kongressen den 11 april 2018. Foto: Andrew Harnik
Facebooks planer på att lansera kryptoprojektet Libra, planer som redogjordes på tisdagen, har stött på avoghet bland USA:s politiker.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Nu kallas Facebook att vittna inför senatens bankutskott i ett förhör den 16 juli, enligt ett uttalande från amerikanska kongressen.

Amerikanska politiker ser ett illabådande samband mellan Facebooks Libra-projekt och det sociala mediebolagets kritiserade hantering av användardata de senaste åren.

Vem som kallas till förhör i den högsta politiska församlingen är oklart, men enligt Reuters rör det sig mest troligt om David Marcus, som varit ytterst ansvarig för det blockkedjebaserade digitala valutaprojektet.

"Vi ser fram emot att svara på politikernas frågor", skriver Facebook i ett uttalande.

Facebook avser lansera Libra, ett projekt som väntas utmana fintech-lösningar som de som erbjuds av exempelvis Swish och Klarna genom sociala mediebolagets meddelandeappar Messenger och Whatsapp, i början av 2020.

Projektet backas av ett antal storbolag inom finans, fintech och tech, bland annat svenska Spotify.

(Direkt/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer