Annons

Apparna låg nere rekordlänge: ”Ber om ursäkt”

Facebook, Instagram och Whatsapp låg alla nere i nära ett dygn.
Facebook, Instagram och Whatsapp låg alla nere i nära ett dygn. Foto: TT
Facebook, Instagram och Whatsapp hade omfattande problem som pågick i ett dygn. Nu kan bolaget tvingas återbetala sina annonsörer. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

På onsdagen och torsdagen drabbades Facebook, Instagram och Whatsapp av koncernens längsta driftstopp hittills.

Användare över hela världen hade svårt att komma åt tjänsterna och sajten Downdetector.com mottog tusentals klagomål i minuten. Rapporterna kom från Europa, Nordamerika, Sydamerika och Japan. 

Facebooks aktie föll med nära 2 procent när handeln öppnade på torsdagen. I förhandeln kring 13.30 på fredagen hade aktien backat med ytterligare drygt 1 procent.

Först efter ett dygn kommenterade Facebook saken och verkade då antyda att det inte rörde sig om någon så kallad ”distributed denial of service”-attack, utan om en flytt mellan servrar.

”En serverkonfigureringsfråga försvårade för de som ville komma åt våra produkter och tjänster. Vi är 100 procent tillbaka i drift och ber om ursäkt för allt besvär”, skrev bolaget.

Facebook öppnar nu för att återgälda annonsörer vars kan ha påverkats av svackan.

”Vi undersöker fortfarande de övergripande konsekvenserna, inklusive möjliga återbetalningar till annonsörer.”

Driftstoppet pågick i omkring 24 timmar. Det längsta uppehållet innan dess uppstod 2008, rapporterar CNET.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer