Annons

Facebook lanserar sitt sladdfria VR-kit i vår

Facebooks VR-bolag Oculus släpper sitt första fristående VR-kit i maj.
Facebooks VR-bolag Oculus släpper sitt första fristående VR-kit i maj. Foto: Jae C. Hong/ AP
Facebook siktar på att lansera sitt fristående virtual reality-headset, Oculus Go, under utvecklarkonferensen F8 i maj. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Ett av problemen med VR-headsets är att de ofta behöver vara kopplad till en bra speldator. Nu kommer Facebook med sitt första fristående set, Oculus Go. Produkten förväntas lansera under techjättens utvecklarkonferens F8 i maj. Det rapporterar Variety med hänvisning till källor.

Produkten tillkännagavs av Facebook första gången i oktober. Startpriset sades vara på 199 dollar och bolaget uppgav att headsetet skulle göras tillgängligt för kunder i början av 2018.

Enligt uppgift väntas Oculus Go komma med 32 gigabyte men även släppas i en version med 64 gigabyte för en högre prislapp.

Läs även: Resolution Games snälla VR-spel har gett resultat: ”Vi har gått med vinst i fem månader” 

Oculus Go är baserad på samma mjukvara som Samsungs headset, Gear VR. Det innebär att enheten bland annat kommer att erbjuda tillgång till tusentals vr-spel men också videos i 360-grader samt appar från streamingtjänster som Netflix och Hulu.

Facebook erbjuder sedan tidigare den dyrare varianten Oculus Rift.

(Finwire/ Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer