Annons

Facebook lovar bättring

Facebooks vd och grundare Mark Zuckerberg.
Facebooks vd och grundare Mark Zuckerberg. Foto: Eric Risberg
Facebooks användare ska få bättre kontroll över sitt material. Det lovar nu bolaget som en av flera åtgärder efter skandalen kring det politiska konsultföretaget Cambridge Analytica.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den sociala mediejätten Facebook aviserar i ett blogginlägg flera olika förändringar på sin plattform. Uppdateringarna går att grovt dela upp under tre olika kategorier, skriver BBC.

Det handlar dels om en förenklad användarmeny när Facebook används exempelvis i telefonen. I stället för att som nu när inställningarna är spridda under ett flertal olika skärmar ska dessa samlas och finnas mera lättillgängliga.

Läs mer: Zuckerberg: Det här är vårt största misstag 

En annan åtgärd är att addera en genväg när det kommer till säkerhets-, reklam- och integritetsfrågor. Användare ska bland annat kunnat få förstärkt skydd och kontrollera vilken information som Facebook använder när det gäller att distribuera reklam till sina användare.

Dessutom ska bolaget lägga till verktyg för att hitta, ladda ned och radera Facebookinformation.

"Vi har hört högt och tydligt att när det gäller sekretessinställningar är de allt för svåra att hitta och vi måste göra mer för att hålla människor informerade", skriver representater från Facebook i ett uttalande.

Läs mer: Fler annonsörer lämnar Facebook 

Facebooks aktie har störtdykt 18 procent sedan 16 mars när det avslöjades att information om upp till 50 miljoner användare hade läckts till konsultföretaget Cambridge Analytica – som i sin tur samarbetade med Donald Trumps presidentvalskampanj.

Facebooks grundare och vd, Mark Zuckerberg, har dessutom vägrat att svara på frågor av brittiska parlamentariker om skandalen.

(TT/ Di Digital)

Läs mer: Zuckerberg skickar toppchefer till utfrågning i Storbritannien 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer