Annons

Facebook miljardsatsar på indisk Ericsson-vän

Facebooks vd Mark Zuckerberg.
Facebooks vd Mark Zuckerberg. Foto: Nick Wass
Facebook investerar 57 miljarder kronor i indiska Jio Platforms som har en rad varumärken under sin flagg – bland annat den största mobiloperatören i Indien.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Indien är en tillväxtmarknad för Facebook som nu investerar 5,7 miljarder dollar i det indiska konglomeratet Reliance Industries digitala arm Jio Platforms. Där ingår mobiloperatören Reliance Jio, som har pressat priserna och lyckats bli störst i Indien.

Den indiska marknaden är också viktig för techjätten då meddelandappen Whatsapp har 400 miljoner användare där. Tanken är att Facebook ska lägga till betalningsfunktioner i Whatsapp och då kan det indiska telekombolaget fungera som en partner.

”Investeringen understryker vårt engagemang i Indien, och vår entusiasm för den dramatiska transformation som Jio har sporrat i landet”, skriver Facebook i en bloggpost.

Målet är att särskilt kunna erbjuda möjligheter till de 60 miljoner småföretag som finns i Indien. Jio Platforms initiativ Jiomart, som riktar sig till mindre företag, kommer att integreras med Whatsapp för att kunder ska hitta till olika butiker.

Den svenska telekomjätten Ericsson har sedan tidigare ett samarbete med Jio kring tester av 5g. Bland annat handlar det om uppkopplade bilar och vr-assisterad bilkörning.

Läs också: Facebook tidigarelägger ny app för spel – på grund av coronakarantäner

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer