Annons

Facebook och Amazon når nya rekordnivåer på börsen

Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg och Amazons grundare och vd Jeff Bezos.
Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg och Amazons grundare och vd Jeff Bezos.
Det var techjättarnas dag på börsen under onsdagen, då både Facebook och Amazon toppade sina rekord från tidigare i år.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Facebook stängde på rekordnivå i handeln på onsdagen, då aktien steg med 6 procent. Börsuppgången kommer dagen efter att Facebook lanserade sin nya kostnadsfria e-handelslösning Shops för småföretag. Med den kan man lista hela sin produktkatalog och lägga ut produkter både på Facebook och Instagram. 

På sikt kommer det även gå att sälja produkter direkt i meddelandetjänsterna Whatsapp, Messenger och Instagram Direct samt även i livesändningar.

Läs mer: Facebook tar sig an Amazon – lanserar gratis e-handel

Trots att Facebooks lansering pekades ut som en potentiell utmanare till Amazon, som har många tredjepartsförsäljare på sin plattform stoppade inte det e-handelsjätten från att också slå börsrekord.

Amazons aktie sköt i höjden med knappt två procent på onsdagen. Efter en vecka med stadig uppgång räckte det för att slå det tidigare rekordet från den 30 april i år med en knapp procent.

Efter börsnedgången i mars har techjättarna klättrat uppåt i värde igen. Även Microsoft, Apple och Google stängde på plus under onsdagen. Bara Netflix tappade bland de stora, men har gått upp nästan 30 procent sedan coronapandemin startade.

Läs också: Trots krisen – techjättar köper bolag på löpande band

Läs även: Techjättarna lockar svenska sparare: ”Var tredje fondkrona i april gick till teknikfonder”

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer