Annons

Facebook: Ryssland och Iran försöker påverka nästa års presidentval

Irans president Hassan Rouhani, Facebooks vd Mark Zuckerberg och Rysslands president Vladimir Putin.
Irans president Hassan Rouhani, Facebooks vd Mark Zuckerberg och Rysslands president Vladimir Putin.
Facebook har redan stött på inblandning från Ryssland och Iran inför nästa års amerikanska presidentval. Det uppgav vd Mark Zuckerberg i ett samtal med reportrar på måndagen, skriver New York Post.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Facebook har även i ett blogginlägg skrivit att det upptäckt tre nätverk med falska konton i Iran samt ett med ryska Internet Research Agency. Samma nätverk anklagas för inblandning i presidentvalet 2016.

Facebook har agerat på upptäckterna och tagit bort 135 falska konton från Iran och 50 Instagram-konton från Ryssland. De iranska kontona ska ha fokuserat på rasrelationer i USA och spänningar mellan Israel och Palestina.

”Människorna bakom detta ställde sig oftast på båda sidor av det politiska spektrat på en rad frågor, inklusive amerikanska val”, skriver Facebook i sitt blogginlägg.

Läs mer: Mark Zuckerberg skämtar om sin avgång i läckt inspelning 

Mark Zuckerberg underströk att valsäkerheten är en topprioritet inom bolaget.

Facebook har kritiserats hårt för att vilseledande information tilläts spridas på plattformen vid senaste valet. Nästa val hålls i november 2020.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer