Annons

Facebook slår förväntningarna under årets tredje kvartal

Sheryl Sandberg, operativ chef på Facebook, och Mark Zuckerberg, vd och grundare.
Sheryl Sandberg, operativ chef på Facebook, och Mark Zuckerberg, vd och grundare.
Facebook slår analytikernas förväntningar och bolagets aktie handlas på rekordnivåer i samband med bolagets kvartalsrapport. Men Mark Zuckerberg varnar för att vinstrallyt kan vara på väg att avta.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det sociala nätverket Facebook redovisar ett resultat per aktie på 1:59 dollar för det tredje kvartalet 2017.

Analytikernas förväntningar var ett resultat på 1:28 dollar per aktie, enligt Bloomberg News snittprognos. Bolagets aktie rusade i efterhandeln.

Facebooks dagliga aktiva användare under kvartalet landade på 1,37 miljarder, en ökning med 50 miljoner användare från föregående kvartal. På månadsbasis ökade användarna 16 procent till 2.07 miljarder.

Bolagets intäkter landade på 10 miljarder dollar, en ökning med 47 procent jämfört med samma period i fjol. Vinsten ökade med 79 procent till 4,7 miljarder dollar.

Totalt har Facebook ökat sina reklamintäkter med motsvarande 84 miljarder kronor, eller 49 procent, i det tredje kvartalet. Det är något högre än vad analytiker tidigare förutspått. Omkring 88 procent kom från reklamintäkter från appar i telefonen.

Bolagets vd Mark Zuckerberg flaggar dock för att jättens branta vinsökning kan komma att plana av.  I ett uttalande till investerare säger han att bolagets investeringar i säkerhet kan komma att påverka framtida vinster. 

"Att skydda vårt samhäller är viktigare än att maximera våra vinster", sade han i ett uttalande.

Facebooks kvartalsrapport presenteras under en av de mer utmanande perioderna för bolaget. I samband med de senatförhör som hölls under tisdagen med representanter för mediejätten framkom att så många som 126 miljoner användare kan ha nåtts av rysk propaganda via plattformen inför det amerikanska valet. 

Facebook har kommunicerat att de är redo att ta krafttag mot problemet och lovat nya investeringar och en fördubbling av de i dag 10 000 anställda som jobbar med säkerhet på bolaget.

Läs mer: Facebook storsatsar på säkerhet

Direkt/TT/Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer