Annons

Facebook ställer in ännu en konferens på grund av coronaoro

Facebooks vd och grundare Mark Zuckerberg på bolagets utvecklarkonferens 2018.
Facebooks vd och grundare Mark Zuckerberg på bolagets utvecklarkonferens 2018. Foto: Marcio Jose Sanchez
Facebook ställer in sin stora årliga utvecklarkonferens F8 i Silicon Valley, som skulle ha ägt rum i maj.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

(Di Digital/Silicon Valley) Techkonferenser fortsätter att ställas in på grund av det pågående utbrottet av coronavirus. Mobilmässan i Barcelona ställdes in för några veckor sedan och Facebook har redan ställt in en stor marknadsföringskonferens i San Francisco. 

Nu väljer Facebook också att ställa in sin årliga utvecklarkonferens med runt 5 000 deltagare på grund av oro för coronaviruset. Den skulle äga rum 5-6 maj på ett stort konferenscenter i San Jose, i Kalifornien.

”Det här var ett tufft beslut att ta – F8 är en oerhört viktig händelse för Facebook och det är ett av våra favoritsätt att fira er alla från hela världen – men vi måste prioritera hälsan och säkerheten för våra utvecklare, partners, anställda och alla som hjälper till med att arrangera F8”, skriver Facebooks chef för partnerskap, Konstantinos Papamiltiadis. 

Han skriver även att man har undersökt andra sätt för att ändå genomföra F8, men att det inte kändes rätt att anordna eventet utan de internationella utvecklarna.

Facebook har också dragit tillbaka sin medverkan på spelkonferensen GDC i San Francisco i mars och på en annan spelkonferens i Boston som började på torsdagen.

Bolagets aktie har dragits med i de senaste dagarnas börsfall och tappat över 10 procent i värde under veckan.

Läs också: Coronaviruset har techjättarna i sitt grepp – 2 300 miljarder upp i rök

Länk till acast

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer