Annons

Facebook testar att gömma gilla-markeringar

Foto: Jeff Chiu
Snart kan hetsjakten efter antalet gilla-markeringar på Facebook vara borta. Sociala medier-jätten håller nu på att testa att göra om funktionen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Facebook bekräftar för nyhetssajten Techcrunch att användare i framtiden inte kommer att kunna se hur många som har gillat andras inlägg. Instagram testar redan i sju länder, bland annat Kanada och Brasilien, att bara visa några få namn av gemensamma vänner som har tryckt på ”gilla-knappen”. 

Tanken är att det ska minska beteendet att på ett negativt sätt jämföra hur många som gillar ens inlägg. Det finns också signaler om att användare tar bort inlägg med för få reaktioner eller att andra inte postar på grund av oro för få gilla-markeringar, vilket detta skulle förebygga.

Det var app-forskaren Jane Manchun Wong som först upptäckte försöket i Facebooks Android-app och nu bekräftar bolaget försöket enligt Techcrunch. Den nya funktionen är dock inte aktiv än för användare. Facebook vill dock inte säga när ändringen skulle kunna införas och kommer troligen göra så gradvis för att kunna ta tillbaka funktionen ifall det slår mot aktiviteten eller annonsintäkter.

Prototypen visar dock på att testet på Instagram kan ha varit positivt. Instagram började med försök i Kanada i april och sedan i Brasilien, Australien, Nya Zeeland, Italien, Irland och Japan i juli.

Användaren själv kan fortfarande se hur många som har gillat ett inlägg, men andra kan inte göra det. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer