Annons

Facebook tidigarelägger ny app för spel – på grund av coronakarantäner

Facebooks logga vid kontoret i Stockholm. Till höger: E-sportaren Christopher "GeT_RiGhT" Alesund (som inte har någonting med Facebooks app att göra.)
Facebooks logga vid kontoret i Stockholm. Till höger: E-sportaren Christopher "GeT_RiGhT" Alesund (som inte har någonting med Facebooks app att göra.) Foto: Di och TT.
Facebook lanserar en streamingapp för spel tidigare än planerat, på grund av coronakrisen, som ska utmana Twitch och Youtube.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Coronakrisen verkar ha inneburit ”high score” för hela spelbranschen. Di Digital har tidigare rapporterat att flera svenska spelutvecklare ser ökad efterfrågan och nyanställer.

Nu planerar techjätten Facebook en lansering av en spelapp redan under måndagen, tidigare än planerat.

Bakgrunden är att bolaget vill dra fördel av de karantäner och ”stanna hemma-ordrar” som utfärdats världen över i spåren av coronapandemin, rapporterar New York Times.

Appen ska fokusera på livestreaming av spel. Det gör att den konkurrerar direkt med plattformar som Amazon-ägda Twitch, Google-ägda Youtube och Microsoft-ägda Mixer. 

Därutöver kommer appen också ge tillgång till Facebooks egna spel, samt länkar till spel-communities.

IOS-versionen av spelappen kommer rullas ut först när Apple godkänt den.

(Finwire/Di Digital)

Läs mer: Krisen dubblar spelandet: ”Vi rekryterar för fullt” 

Läs mer: Paradox anställer 200 – mitt i coronakrisen 

Läs mer: Svenska Avalanche växlar upp efter rekordvinsten: ”Ska anställa drygt 100 personer” 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer