Annons

Facebook tvingar politiker att registrera sig

Foto: Carolyn Kaster
I slutet på mars kommer Facebook utöka sina ansträngningar för att skapa transparens gällande politiska kampanjer på plattformen, skriver den sociala mediejätten på sin nyhetssida.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Politiker och politiska partier måste från nu registrera sig och auktoriseras av nätverket. Dessutom kommer alla annonser märkas med informationsstämpel som visar att det är betalt innehåll.

"Alla politiska annonser kommer lagras i ett sökbart öppet arkiv i upp till sju år. Arkivet kommer innehålla information om hur annonserna presterat samt vem som betalat", säger Nick Clegg, Facebooks nytillträdde politik- och påverkanschef, vid en presskonferens, enligt Politico.

Facebooks åtgärd följer en intensiv kritikstorm från användare och politiker världen över mot sociala nätverksbolag rörande dataläckor och politiska propagandakampanjer mot valrörelser från främmande makter.

(Direkt / Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer