Annons

Facebook väntas lansera sin kryptovaluta den 18 juni

Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg satsar på kryptovaluta.
Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg satsar på kryptovaluta.
Facebook kommer att släppa sin kryptovaluta med kodnamnet Libra den 18 juni, rapporterar Techcrunch.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Uppgifterna är hämtade från en vitbok som beskriver valutans egenskaper, enligt en källa. Det uppges att valutan blir bunden till en valutakorg snarare än bara dollarn för att slippa prisfluktuationer.

I maj startade Facebook ett bolag i Schweiz, med fokus på blockkedjor och betalningar samt dataanalys och investeringar. Projektet sägs ha 50 anställda och leds av flera tidigare anställda på fintechjätten Paypal.

Att använda Libra blir avgiftsfritt och möjligt via Facebooks produkter så som Messenger och Whatsapp. Facebook uppges föra samtal med handlare om att acceptera valutan och teknikjätten kan erbjuda teckningsbonusar.

Läs mer: Facebook i myndighetssamtal om att lansera kryptovaluta 

Facebook ville inte kommentera datumet till tekniksajten, som tillägger att lanseringen kan ändras på grund av problem relaterade till partners eller tillsynsmyndigheter.

Med lanseringen av Libra väntas bland annat remittering underlättas samt pengaöverföringar mellan vänner som slipper avgifter. En annan fördel för Facebook blir en bättre förståelse för hur pengaflödet går i relation till annonser och annat som läggs upp på plattformen. Detta kan möjliggöra bättre annonsmätning och produktrankningar, skriver tekniksajten.

Allt fler stora sociala medie-bolag vill lansera egna bank- och transaktionstjänster för att stänga ute tredjeparter från sina plattformar och kapitalisera på nätbetalningar.

Det handlar till exempel om att bygga egna digitala plånbokslösningar för direktbetalningar och Klarna-liknande konsumentlån. Med Swish-liknande tjänster kan bolagen också ta kontroll över transaktionsflödena i sina populära meddelandeappar.

Finwire / Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer