Annons

Facebooks Blocket-dödare sänker Schibsted på börsen

Schibsteds vd Rolv Erik Ryssdal
Schibsteds vd Rolv Erik Ryssdal
Schibsted är dagens största förlorare på Oslo-börsen efter nyheten att Facebook lanserar sin köp- och säljsajt i 17 europeiska länder.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Schibsteds aktie var ned omkring 8 procent under tisdagsmorgonen. Det gör mediekoncernen till dagens största förlorare på Oslo-börsen enligt tidningen E24.no.

Vid 12.45-tiden var akten ned drygt 5 procent.

Raset kommer efter att det på måndagen stod klart att Facebook ska lansera sin avgiftsfria köp- och säljsajt Facebook Markets i Sverige och 16 andra europeiska länder, vilket Di Digital kunde rapportera om.

Läs mer: Nu sjösätter Facebook sin Blocket-dödare i Sverige

Den norska mediekoncernen, vars börsvärde är omkring 45 miljarder kronor, äger bland annat radannonssajterna Blocket, Byt Bil, Shpock och den norska motsvarigheten Finn. Idag har Schibsted över 20 mogna köp– och säljsajter runtom i världen.

Dessutom äger Schibsted bland annat Aftonbladet och Svenska Dagbladet. Men det är knappast tidningarna som dominerar i portföljen.

Redan för två år sedan omsatte Blocket och Schibsteds övriga radannonssajter mer än pappersmedierna och stod för över 80 procent av vinsten.

Läs även: ”Vinstfesten kan vara över för Blocket”

Blockets vd Jan Prokopec sade under tisdagen till Di Digital att han inte var överraskad över Facebooks intåg på köp- och säljmarknaden i Sverige och berättade hur hans bolag tänker positionera sig:

"Blocket tar nu en tydligare position gentemot våra konkurrenter som en kvalitetsspelare, en marknadsplats dit man vänder sig för att köpa och sälja varor av lite högre kvalitet och värde än det utbud som kännetecknar gratisspelarna", säger han.

Läs mer: Blocket om Facebooks intåg: Vi står för kvalitet

Di Digital söker Schibsted. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer