Annons

Facebook ställer in alla stora konferenser till juni 2021

Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg.
Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg. Foto: Marcio Jose Sanchez
Facebooks anställda får jobba hemma hela sommaren och bolaget ställer in alla stora årliga arrangemang fram tills i juni nästa år. Bolaget hoppas därigenom kunna minska spridningen av coronaviruset.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

(Di Digital/Silicon Valley) Facebook verkar inte påverkas nämnvärt av ett produktivitetstapp när alla anställda jobbar hemma. 

Vd:n Mark Zuckerberg meddelade i ett Facebook-inlägg på torsdagen att de minst får göra det till i slutet av sommaren. 

”De flesta Facebook-anställda är lyckligt lottade att kunna arbeta produktivt hemifrån, och vi känner ett ansvar att människor som inte har den flexibiliteten kan få ta del av samhälleliga resurser först”, skriver Mark Zuckerberg i inlägget.

Läs mer: Trots coronakrisen – Facebook vill anställa 10 000 i år

Han hoppas att beslutet kan hjälpa till att minska spridningen av coronaviruset, och förlänger även stoppet för affärsresor till i juni i år. 

Mark Zuckerberg skriver också att direktivet från hälsoexperter är att inte anordna konferenser för stora grupper ett tag efter att samhället öppnas upp igen:

”Givet detta ställer vi in alla stora event vi hade planerat för över 50 deltagare fram till 2021”.

Läs också: Multimiljardsmäll för techjättarnas annonsintäkter

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer