Annons

Fastighetsjätten: ”Wework kan detta bättre än vi”

Mats Hederos, vd för AMF Fastigheter.
Mats Hederos, vd för AMF Fastigheter. Foto: Amanda Lindgren
Andra fastighetsbolag satsar på egna koncept. Men på AMF Fastigheter litar man hellre på proffsen inom coworking. ”Wework och Epicenter kan detta bättre än vi”, säger Mats Hederos, vd för AMF Fastigheter.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Vasakronan har en egen coworkingsatsning. Wallenstam investerar i Convendum och Castellum har köpt United Spaces. Men på AMF Fastigheter jobbar man hellre med externa samarbetspartners. 

”Det här är en annan typ av affär, som att driva hotell eller restaurang. Vi gör det inte bäst själva och har därför valt att samarbeta med coworkingaktörer”, säger han.

Det här är som att driva hotell eller restaurang.

Moodgallerian och Epicenter ingår i AMF Fastigheters första citykluster. Nu har man investerat cirka fem miljarder kronor i att renovera och bygga ut de sex byggnaderna i Urban Escape-kvarteret. Det består av 140 000 kvadratmeter i området kring Brunkebergstorg, med hyresgäster som Spotify, Microsoft, EQT, At Six, Tak – och nu Wework.

Ännu utan skylt: Weworks entré på Malmskillnadsgatan 32.
Ännu utan skylt: Weworks entré på Malmskillnadsgatan 32. Foto: Oskar Omne

”Vår strategi är ju att skapa fastighetskluster och transformera dem från b-lägen till a-lägen. Coworking är en viktig del i det. Det attraherar spännande företag och bidrar till en gemenskap som spiller över i kvarteren. Vi brukar sikta på 10-15 procent coworkingkontor i varje kluster”, säger Mats Hederos, vd för AMF Fastigheter.

Läs mer: Hajpat Wework slår upp portarna i Stockholm 

Satsningen är offensiv. Enligt Mats Hederos består endast ett par procent av Stockholms kontorsyta av coworkingkoncept idag. 

”Just nu tävlar många snabbväxande bolag med att locka talanger. Då räcker det inte med att bara erbjuda flexibla kontorsmiljöer. Allt fler bolag vill kunna erbjuda en spännande social samvaro, med gästföreläsningar evenemang och kontakt med andra bolag i en internationell miljö”, säger han.

Hur långt kontraktet med Wework är vill han dock inte uppge.

”Men det är ett långt kontrakt, och med det menar jag över fem år”, säger han.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer