Annons

Fem år efter starten – nu trycker Qapital gasen i botten

Sparappen Qapital som nyligen tog in 110 miljoner kronor i riskkapital ökar sina kostnader rejält i jakten på kunder.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

För två år sedan bytte den svenskutvecklade spartjänsten Qapital (NTL) spår från den svenska marknaden för att uteslutande fokusera på USA, detta efter att ha kämpat i motvind med att få till samarbeten med svenska banker.

På andra sidan Atlanten har bolaget nu tryckt gasen i botten visar årsredovisningen för 2016.

I våras uppgav Qapital att de ökade antalet nya användare med 10 000 varje vecka, och att 180 000 amerikaner på mindre än två år hade skaffat sparkonton hos dem.

Att investera i tillväxt är som bekant ofta kostsamt. Så även för Qapital som i fjol ökade rörelseförlusterna till 33 miljoner kronor jämfört med 10 miljoner kronor 2015. Intäkterna steg under samma period från 0 till 2 miljoner kronor.

De ökade kostnaderna härrör från marknadsföring, utveckling av produkten och nyanställningar. Fler designers och programmerare avspeglas i att personalkostnaderna ökade rejält från 4 miljoner kronor till knappt 11 miljoner kronor.

Även framöver kommer bolaget satsa på marknadsföring och att skaffa fler kunder, liksom att vidareutveckla tjänsten, skriver Qapital i förvaltningsberättelsen.

I våras stängde Qapital en runda på närmare 110 miljoner kronor där bland annat Northzone, Industrifonden och det Silicon Valley-baserade riskkapitalbolaget Rocketship deltog.

Läs mer: Sparappen Qapital tar in 110 miljoner

Qapital som grundades 2012 har kontor både i Stockholm och New York. Appen hjälper användarna att spara genom att sätta av en viss summa för alla köp i ett separat sparkonto. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies