Annons

Fem spelbolag klara för Malmös spelinkubator

Peter Lübeck är programansvarig på Minc Game.
Peter Lübeck är programansvarig på Minc Game.
Muminspel och en plattform som matchar e-sportare mot varandra är två av fem spelbolag som nu är klara för den första omgången av Malmös spelinkubator Minc Game.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Med Massive Entertainment, Tarsier, Illusion Labs och Mediocre i täten finns en uppsjö framgångsrika spelstudior med rötterna i Malmö. Minc Game ska hjälpa till att ta fram nästa stora spelsuccé och att göra Malmö till en ledande spelstad i Europa.

”Fram till för bara några år sedan fanns det en hel del spelföretag här, men det var ingen spelregion. Med hjälp av det arbetet som vi har gjort med den ideella organisationen Game City och nu med Minc Game så känns det som att vi faktiskt kan prata om en region”, säger Peter Lübeck, programansvarig på Minc Game.

Läs mer: Mincs vd går till Zennströms duschbolag

Inkubatorn drar igång i månadsskiftet och fem spelbolag har valts ut i den första omgången, som löper över ett år.

Läs mer: Malmöprofil drar igång skånsk spelinkubator

”Även om vi mest har tittat på teamet så är det bolag som alla har bevisat att det finns ett intresse för deras spel. Oddcomet har släppt ett par spel, Inglenook Games har tagit in drygt en miljon kronor i en lyckad Kickstarterkampanj och FLWLESS har tagit in 4,5 miljoner kronor i en såddrunda.”

Här är de fem bolagen som antagits till Minc Game:

Inglenook Games. Utvecklar spelet Witchmarsh, ett actionrollspel som utspelar sig i 1920-talets Massachusetts, där spelarna skapar och hanterar ett team med utredare i ett story-drivet övernaturligt mysterium. Flyttar till Malmö från Storbritannien. 

Odd Comet Games. Har utvecklat spelet Moomin Quest, ett Muminspel för mobila plattformar där spelaren hjälper karaktärerna att lista ut varför vintern inte har kommit till Mumindalen. Lanserar inom kort spelet i Japan. 

PixelShade. Arbetar på Project Catnip, ett plattformsäventyr om en katt, inspirerat av skandinaviska landskap och sagor.

FLWLESS. Utvecklar en app som bygger på fantasy e-sport med spelardrivna utmaningar, där kända e-sportare och lag kan matchas mot varandra. Flyttar från USA till Malmö.

Frogsong Studios. Utvecklar Spellsworn, ett arenaspel som bygger på magi och snabba reflexer, inspirerat av spel som League of Legends. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies