Annons

Filmprofil tar över Sveriges största kvinnliga programmerar-nätverk

Filmbranschprofilen Andrea Arvidsson byter bransch och blir verksamhetsledare för Pink Programming.
Filmbranschprofilen Andrea Arvidsson byter bransch och blir verksamhetsledare för Pink Programming. Foto: Ellen Hedberg
Pink Programming har rekryterat en ny verksamhetsledare. Andrea Arvidsson kommer senast från filmbranschen och ska nu driva arbetet för en mer jämställd it-bransch.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Hon har tidigare arbetat som verksamhetsledare och kommunikationschef för dokumentärfilmsklubben Doc Lounge i Malmö där hon även byggt upp en nordisk lanseringsplattform och arbetat med verksamhetsutveckling och innovation.

Nu byter Andrea Arvidsson bransch och går till Pink Programming, som vuxit till Sveriges största nätverk för kvinnliga programmerare och som har etablerat samarbeten med bolag som Sigma, Axis Communications, Telavox och Amazon Web Services.

Läs mer: Skånskt nätverk ökar tempot för en mer jämställd it-bransch 

”Efter över tio år i kultur- och filmbranschen känns det otroligt spännande att ge mig in i ett nytt område. Samtidigt får jag fortsätta arbeta med det jag älskar - att engagera människor och skapa förändring. Jag ser fram emot att bygga vidare på den inspirerande och angelägna vision som Pink Programming står för. När tekniken i rasande fart blir en allt större del av vår vardag är arbetet för en jämställd IT-bransch viktigare än någonsin”, säger hon.

Under en turbulent vår och sommar har verksamheten tvingats ställa om sina event från fysiska till digitala, något som har fungerat mycket bra och som man vill surfa vidare på.

”Jag vill kunna använda vårt nätverk ännu mer och vidareutveckla, expandera och bredda verksamheten, vilket de nya digitala evenemangen ger möjlighet till.”

Pink Programmings grundare Vanja Tufvesson utsågs till Årets kvinnliga grundare av Di Digitals läsare förra året. Lyssna på en poddintervju med henne här: 

Länk till acast

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer