Annons

Finska Next Games rusar på börsen

Next Games fem grundare, med Joakim Achrén och Mikael Achrén längst till vänster.
Next Games fem grundare, med Joakim Achrén och Mikael Achrén längst till vänster. Foto: Next Games
Next Games, som utvecklar och förlägger mobilspel, stiger under sin premiärdag på Helsingforsbörsen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Teckningskursen i den övertecknade nyemissionen inför noteringen låg på 7:90 euro och efter lunch på torsdagen handlades Next Games (NTL) till 9:17 euro. Det motsvarar en ökning på 16 procent.

Börsdebuten kommer efter en vecka med tekniska problem då mobilspelet ”The Walking Dead: No Man's Land” varit svårt för många kunder att komma åt. Titeln har lockat nära 16 miljoner spelare hittills.

Läs mer: Next Games teckningskurs klar – värderas till 1,3 miljarder

Bland Next Games ägare finns den svenska investeraren Mathias Ackermand (NTL). Men den som har mest att tjäna på Next Games börsdebut är stjärninvesteraren Jari Ovaskainen (NTL). Han investerade tidigt i den finska dundersuccén Supercell, som värderades till över 80 miljarder kronor i somras då kinesiska Tencent köpte en majoritetspost i bolaget.

Jari Ovaskainen äger drygt 3 miljoner aktier i Next Games, vilket vid noteringen ger ett marknadsvärde på minst 217 miljoner kronor.

Spelsektorn på Stockholmsbörsen har växt under de senaste åren och omfattar aktier som Starbreeze, Stillfront, G5 Entertainment, Paradox, THQ Nordic.

Direkt/Di Digital

NTL-länkarna i texten går till nordictechlist.com, en databas om investerarna, bolagen och entreprenörerna i den nordiska techsektorn.

Läs mer: Superängel räknar hem 200 miljoner på Next Games notering

Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer