Annons

First North-listade Atari skapar en blockkedjesektion

Foto: Uncredited
Det franska gamingbolaget Atari, med en parallellnotering på First North i Stockholm, delar in bolaget i två divisioner: Atari Gaming och Atari Blockchain. Det framgår av ett pressmeddelande.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Atari Gaming kommer ansvara för spelverksamheten, satsningen på spelkonsolen Atari VCS och licensverksamhet.

Divisionen Atari Blockchain omfattar bland annat satsningen på Atari Token, en kryptovaluta som initialt kan användas för köp av spel från Atari och utvalda samarbetspartners. Atari kommer även att ”utforska nya möjligheter” inom blockkedjetekniken.

Som en del av ovanstående utforskning undersöker Atari, som ett av många alternativ, om divisionen Atari Blockchain skulle kunna verka som en självständig enhet i syfte att möjliggöra en avknoppning till Ataris aktieägare med efterföljande notering. I dagsläget finns dock inga garantier för att en avknoppning kommer att ske, skriver bolaget.

I samband med uppdelningen i två divisioner har Ataris styrelseordförande Wade J. Rosen utsetts till vd. Nuvarande vd Frédéric Chesnais kommer framöver att arbeta med licensverksamheten och Atari Blockchain.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer