Annons

Fler aktiva användare än väntat för Twitter

Twitters vd och grundare Jack Dorsey.
Twitters vd och grundare Jack Dorsey. Foto: Richard Drew
Twitter lockar till sig fler användare än väntat och växte sina intäkter med 20 procent under andra kvartalet.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Mikrobloggen Twitters dagligen ”aktiva monetariserbara användare” uppgick till 139 miljoner under det andra kvartalet 2019. Det kan jämföras med 122 miljoner under samma period i fjol och över analytikernas prognos på 135 miljoner. 

Aktien stiger med drygt 4 procent procent i förhandeln.

De totala intäkterna landade på 841 miljoner dollar under kvartalet, vilket var en ökning på 20 procent jämfört med samma kvartal i fjol justerat för valutakurseffekter. Analytikerkåren hade i snitt väntat sig att siffran skulle landa på 829 miljoner dollar, enligt Bloombergs sammanställning. 

Twitters justerade vinst per aktie uppgick till 0,05 dollar. Det är oklart om siffran är jämförbar med analytikernas förväntningar på 0,05 dollar, enligt Bloombergs snittprognos. 

För det tredje kvartalet spår Twitter att intäkterna kommer landa i spannet 815 till 875 miljoner dollar. Rörelseresultatet väntas i sin tur landa i spannet 45 till 80 miljoner dollar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer