Annons

Fler annonsörer lämnar Facebook

Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg.
Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg. Foto: Marcio Jose Sanchez
Nu överger fler annonsörer Facebook i protest. Senast i raden är högtalarbolaget Sonos som ifrågasätter hur de stora sociala nätverken hanterar privatpersoners rättigheter på nätet.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det amerikanska hemelektroniföretaget Sonos kommer under den här veckan dra tillbaka sina annonser på flera sociala plattformar, inklusive Facebook, Instagram, Google och Twitter. Annonsstoppet på teknikjättarnas plattformar är tillfälligt.

Sonos är kanske mest kända för sina högtalarsystem och väljer att dra in sin annonsering i protest mot att de privata rättigheterna på nätet inte skyddas tillräckligt från de omnämnda företagen, enligt ett blogginlägg. 

Läs mer: Tufft elddop väntar Facebook efter användarnas missnöje 

Bolaget menar att den senaste skandalen med Cambridge Analytica har lett till ett ifrågasättande av dessa plattformar och om företagen gör tillräckligt för att balansera sina egna intressen med skyddandet av användare.

I samband med att man drar tillbaka sina annonser kommer Sonos också att släcka sina profilsidor på Facebook och Instagram under veckan, uppges det.

Tidigare har webbläsaren Mozilla valt att avbryta sina annonskampanjer via Facebook och Elon Musks bägge bolag Tesla och Space X har raderat sina Facebook-sidor.

(Finwire/ Di Digital)

Läs mer: ”Mark Zuckerberg har en pinsamt grund bild av Facebooks kris” 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer