Annons

Fler svenska techbolag skickar hem personalen

Blockets vd Pernilla Nissler (t.v) och Paradox Interactives vd Ebba Ljungerud (t.h). Bilden är ett kollage.
Blockets vd Pernilla Nissler (t.v) och Paradox Interactives vd Ebba Ljungerud (t.h). Bilden är ett kollage.
Flera svenska techbolag följer i Spotifys fotspår och agerar till följd av coronaviruset. Exempelvis skickar Paradox Interactive och Blocket hem samtliga anställda på obestämd tid. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Redan på tisdagskvällen uppmanade streamingjätten Spotifys vd Daniel Ek samtliga anställda att arbeta hemifrån.

På onsdagen följde fler svenska digitala bolag efter.

Paradox Interactives vd Ebba Ljungerud meddelade att samtliga medarbetare ombeds att jobba hemifrån och att spelutvecklaren stoppar alla tjänsteresor och konferenser på obestämd tid. 

”Hälsan och säkerheten för personalen är vår högsta prioritet och vi har alla ett gemensamt ansvar att motverka spridningen av covid-19-viruset”, skriver vd:n i ett inlägg på Twitter. 

Läs även: Stor sammanställning: Så agerar 20 svenska bolag i coronarädslan

Elscooterbolaget Voi är ytterligare ett svenskt företag som vidtar åtgärder i spåren av coronavirusets framfart. I ett pressmeddelande skriver Voi att deras lagerpersonal och servicetekniker följer Världshälsoorganisationen – WHO:s – rekommendationer. 

”Vi försöker också nå ut till våra åkare och rekommendera dem att bära handskar när man färdas på våra scooters och vidta ytterligare säkerhetsåtgärder som att använda handsprit[...]”, skriver Voi vidare i pressmeddelandet. 

Den ökade smittspridningen i Sverige har heller inte undgått fintechbolaget Klarna som har omkring 2 500 anställda, varav merparten är baserade i Sverige. 

Pressavdelningen skriver i ett mejl till Di Digital att vd:n Sebastian Siemiatkowski under onsdagen informerat personalen om möjligheten att jobba hemifrån – efter dialog med ansvarig chef. 

”Vi har följt utvecklingen noggrant den senaste tiden och uppdaterat våra medarbetare löpande om situationen”, skriver pressavdelningen vidare i mejlet. 

Klarna skärper också riktlinjerna för både resor i tjänsten och privat.

”Vi råder alla att inte göra några resor som inte är absolut nödvändiga”, uppger presschefen Niklas Gillström.

Läs mer: Tokrusning efter appar i nedstängt Italien

Köp- och säljbolaget Blocket ansluter sig till raden av svenska företag som nu ber sin personal att arbeta hemifrån. 

”I dag har vi tagit beslutet om att be våra anställda att jobba hemifrån till vidare”, skriver Blockets vd Pernilla Nissler i mejl till Di Digital. 

Läs även: Priserna skenar – nu stoppar Blocket annonser för handsprit

Enligt Blockets vd togs beslutet för att minska spridningen av coronaviruset.

”Vi gör också detta för att vi som företag har möjlighet att jobba på distans och det är ett sätt för oss att leva efter våra värderingar och ta ansvar. Vi hoppas att fler företag, som kan, agerar likadant”, fortsätter hon i mejlet.

Även samtliga 80 anställda på fiskeappen Fishbrain kommer från och med torsdag att jobba hemifrån, rapporterar Breakit

”Vi hoppas såklart att detta blir ett kortvarigt upplägg men under tiden klarar vi oss utmärkt med ett ‘virtuellt’ kontor”, säger vd:n Johan Attby i en kommentar till sajten.

Mer om coronavirusets påverkan på techbolagen i senaste digitalpodden:

Länk till acast

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer