Annons

Fler svenskar dumpar sina Huawei-telefoner

Huaweis modell P30 under en lansering i Paris tidigare i år.
Huaweis modell P30 under en lansering i Paris tidigare i år. Foto: Marlene Awaad/AP
Antalet svenskar som vill sälja sina Huawei-telefoner ser ut att öka sedan Google och många fler leverantörer avbrutit sina samarbeten med tillverkaren.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Marknadsplatsen Blocket ser till exempel allt fler annonser från folk som försöker sälja sina Huawei-telefoner på andrahandsmarknaden. Det rapporterar Sveriges Radio.

”När det blir mediala kriser är andrahandsmarknaden snabb på att reagera”, säger Blockets pressansvarige Tero Marjamäki.

På söndagen meddelade Google att man skulle sluta leverera sina appar och operativsystemsuppdateringar till Huawei, som nyligen var världens näst största smartphonetillverkare.

Sedan dess har alla från chiptillverkare som Qualcomm och operatörer runtom i världen avbrutit sina samarbeten med Huawei.

Förra veckan lades det upp ett tiotal annonser med Huawei-telefoner på Blocket, att jämföra med 30–35 på tre dagar efter att Googles förbud blev känt.

Operatören Telia har sagt att man ska återkomma när man har sett hur utvecklingen kring Huawei påverkar bolagets kunder.

Mer om Huawei-krisen i Digitalpodden:

Länk till acast
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer