Annons

Flera av Sveriges tyngsta entreprenörer flockas kring förskole-app

Kollage: Fredrika Bernadotte, medgrundare och vd av Prion samt Nina och Sebastian Siemiatkowski som har investerat i bolaget.
Kollage: Fredrika Bernadotte, medgrundare och vd av Prion samt Nina och Sebastian Siemiatkowski som har investerat i bolaget.
Ett flertal techtungviktare finns inskrivna i Prions ägarlista. Nu tar bolaget in nya miljoner för att digitalisera förskolorna.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

En minst sagt namnkunnig skara entreprenörer har investerat i svenska Prion som har nischat in sig på att bli ett gränssnitt mellan föräldrar och förskolor.

I ägarlistan finns bland annat Klarna-grundaren Sebastian Siemiatkowski och hans fru Nina Siemiatkowski, Skype-grundaren Niklas Zennström, Atomico-partnern Sophia Bendz och King-grundaren Sebastian Knutsson.

Förskolorna nöjer sig inte längre med en skolpattform som sträcker sig från förskolan till komvux

Nu tar bolaget in drygt 4 miljoner kronor från flera ur den befintliga ägarkretsen samt från ett antal nya namn såsom riskkapitalbolaget Icebreaker.vc som leder rundan, och WES-grundaren Anna Stenberg och tidigare NHL-proffset Mattias Weinhandl.

I dag är ett hundratal förskolor anslutna till Prions plattform som lanserades 2017. Vid starten var den centrala tanken förskolor skulle kunna dela bilder på barnen med deras föräldrar på ett säkert sätt, för att möta kraven på integritet i sociala medier. Därefter har fler funktioner lagts till.

”Nu har vi ambitionen att lösa ännu större problem för förskolan” säger Fredrika Bernadotte som är vd och medgrundare tillsammans med Tobias Brander.

”Vi bygger en helhetsplattform för administrationen i barnomsorgen, och har i dag stöd för bland annat pedagogisk dokumentation. Föräldrarna får nu löpande uppdateringar kring vad barnet gör och en beskrivning kring vad förskolan arbetar med just nu”, fortsätter Fredrika Bernadotte.

Bolaget utvecklar också en modul för schemaläggning som bland annat ska kunna visa när barnen hämtas och lämnas.

Exempelbild från Prion-appen
Exempelbild från Prion-appen Foto: Prion/Press

I dagsläget har det Stockholmsbaserade bolaget sju anställda.

”Det viktigaste vi ska använda de nya pengarna till är att expandera teamet. Primärt det operativa teamet, men vi ville också få in fler på ägarsidan för att få in fler kompetenta händer som kan bidra”, säger Fredrika Bernadotte.

Affärsmodellen innebär att förskolor som ansluter sig betalar en licensavgift baserat på verksamhetens storlek och vilka funktioner de aktiverar. För föräldrar däremot är det gratis att använda appen – även om de kan köpa till extratjänster.

I fjol landade omsättningen på 0,4 miljoner kronor samtidigt som bolaget redovisade ett blygsamt plusresultat. En utmaning framöver som Fredrika Bernadotte ser är att nå ut på marknaden – eftersom de vänder sig både till den privata och offentliga sektorn.

”Det är svårt att ta sig in på en marknad med stora aktörer. Det finns etablerade skolplattformar sedan länge”, säger hon.

Men en möjlig öppning är att förskolor, enligt Prion-vd:n, har börjat ställa högre krav på sina it-lösningar.

”De nöjer sig inte längre med en skolpattform som sträcker sig från förskolan till komvux, utan de vill ha en lösning som är anpassad efter just deras behov. Det är en stark trend just nu att förskolor vill börja jobba digitalt, precis som alla branscher”, säger Fredrika Bernadotte.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer