Annons

Flygande start för nytt hästspel – Goodbye Kansas går in med miljoner

Kavalri Games grundare Molly Ericson och Axl Andersson.
Kavalri Games grundare Molly Ericson och Axl Andersson. Foto: Axel Savage.
Goodbye Kansas Game Invest går in med 2 miljoner kronor och operativt stöd i nystartade hästspelutvecklaren Kavalri Games.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Indiestudion Kavalri Games bildades för ett år sedan och vann så sent som i september en Draknästet-tävling på eventet Invest in games. Bolaget har också fått in kapital via ett Almilån.

"De har ett superspännande och väldigt passionerat team som redan skapat uppmärksamhet runt sin produkt. Det är fascinerande att se hur snabbfotade de är", säger Per-Arne Lundberg, vd på Goodbye Kansas Game Invest.

Kavalri Games är den nionde studion i portföljen, som bland annat innehåller Neon Giant, Fall Damage och produktionsbolaget Bearded Dragons, som ligger bakom kommande spelet "Mutant Year Zero".

Grundarna Molly Ericson, 23 år, och Axl Andersson, 25 år, kommer från spelutvecklingsutbildning på Stockholms universitet. De har, framför allt i Molly Ericsons fall, en bakgrund inom ridsport.

Det finns inga andra i den här nischen.

Kommande "Equestrian the Horse Game" är initialt ett mobilspel. Tanken är att senare gå vidare till pc- och konsol. 

"Vi vill göra den ultimata spelupplevelsen för den som drömmer om att äga hästar. De spel som finns nu är mest riktade mot barn och fulla av magi. Om man är tretton år eller äldre vill man ha något som är mer förankrat i verkligenheten. Inte tråkigt, men realistiskt", säger Molly Ericson.

Spelet ska vara gratis att ladda ned, men spelaren kan göra mikroköp av kosmetisk karaktär, exempelvis digitala sadlar eller ridbyxor.

Vilka konkurrenter har ni?

"Det finns inga andra i den här nischen. Visst finns det ridsportspel, men det senaste stora kom för tio år sedan. Star Stable är ett helt annat slags spel riktat till yngre", säger Molly Ericson.

Läs mer: Hästspelet Star Stable växer: ”Vill fördjupa berättelsen” 

Axl Andersson har rollen som vd och jämför "Equestrian" med fotbollsspel som har managerfunktioner och även en mötesplats för hästintresserade.

"Vi hoppas kunna släppa det om ett år och nå break-even om 15–16 månader. Betatester ska vi vara i gång med om ett drygt halvår", säger han.

De prototyper som gjorts hittills har enligt grundarna väckt stort intresse internationellt, särskilt i USA. Även i Europa ser grundarna ett sug, både Tyskland och Sverige är stora hästnationer. 

Kavalri har i dag fem anställda inklusive grundarna. De 2 Mkr som Goodbye Kansas Game Invest väntas räcka ett år.

"Vi har haft kontakt med dem i över ett år. De passar oss perfekt med sin branscherfarenhet och expertis", säger Molly Ericson.

FAKTA: Goodbye Kansas Holding

– Goodbye Kansas hade en nettoomsättning på 158 Mkr i fjol och gjorde ett resultat efter finansiella poster på drygt 5,5 Mkr.

– Det är aktivt framför allt inom visuella effekter (VFX), motion capture och animationer för filmer, tv, spel och reklam samt investeringar i spelutveckling.

– Bland dotterbolagen finns Goodbye Kansas Studios, Goodbye Kansas Game Invest samt Infinite Entertainment.

– Koncernen har kontor i Stockholm, Uppsala, London, Hamburg och Los Angeles och närmare 240 anställda.

– Bolaget siktar på att gå till börsen inom ett till ett och ett halvt år.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer