Annons

Flygande Uber till Melbourne

Så här kan Ubers flygtjänst se ut i framtiden.
Så här kan Ubers flygtjänst se ut i framtiden. Foto: Uber
Uber vill göra taxiresor i luften lika billiga som på marken. Nu avslöjar bolaget det första landet man utökar marknaden till. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Efter svårigheter med planeringen i Dubai blir i stället Melbourne första stad utanför USA att nästa år få testtrafik med Ubers nya flygande transporttjänst Uberair, uppger företaget.

I den australiska staden ska man kunna flyga mellan köpcentrum och flygplatsen från och med 2020, och turerna börjar samtidigt som försöken i Dallas och Los Angeles. 

De batteridrivna flygfarkosterna ska inte kosta mer än taxitjänsten Uber X att åka med.

”När storstäderna växer är det inte hållbart att vara så beroende av bilar. Uber Air har en enorm potential att minska trafikstockningen”, säger Eric Allison, head of elevation på Uber, under bolagets konferens i Washington. 

Enligt Eric Allison kan en 19 kilometer lång bilresa från Melbournes affärsdistrikt till flygplatsen ta 10 minuter i luften – men upp till en timma på marken. 

Förra veckan avslöjade man planer på att redan i juli börja erbjuda helikopterresor från Manhattan till John F. Kennedy-flygplatsen till sina mest lojala kunder. En resa planeras kosta från 200 till 225 dollar. 

(TT / Financial Times) 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer