Annons

Följ Startup Tour live från Linköping

Mimi Billing och Jonas Leijonhufvud leder årets upplaga av Di Startup Tour.
Mimi Billing och Jonas Leijonhufvud leder årets upplaga av Di Startup Tour. Foto: Jack Mickrut
Nu är det dags för delfinalen av Di Startup Tour Division Öst på Torn1 i Linköping. Följ nyhetsrapporteringen och livesändningen på digital.di.se och via #DiStartupTour på Twitter och Facebook.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I slutet av september kickades Di Digitals Startup Tour igång med en delfinal i Stockholm.

På onsdagen är det dags för Startup Tours tredje delfinal som äger rum på Torn1 i Linköping den 25 oktober. Nytt för i år är att det inte enbart är bolag från Linköping som pitchar, utan även startupbolag från Uppsala, Norrköping och Jönköping. 

Tävlingen går ut på att utvalda bolag gör en kort pitch inför en jury bestående av några av Sveriges tyngsta techinvesterare. På plats i Linköping är bland andra Christoffer Norman från riskkapitalbolaget Northzone, Caroline Walerud på Walerud Ventures samt Björn Persson på Almi Invest.

Förutom pitcherna bjuder delfinalen i Linköping även på två hedersgäster på scen. En av dem är Koshi Hamedi, en av medgrundarna till Linköpingsbolaget Donya Labs, 3D-bolaget som ligger bakom mjukvaran Simplygon och som förvärvades av Microsoft i januari i år. 

Startup Tours andra gäst i Linköping är VR-proffset Jenny Nordenborg. Förutom att ha medgrundat spelstudion Neat Corporation, som nu lägger de sista pusselbitarna i VR-spelet Budget Cuts, är hon drivande för att locka fler kvinnor till spelbranschen.

Läs även: Smart Video gick vidare från Di Startup Tour i Umeå

Linköping är den tredje anhalten på Di Startup Tour. Tidigare under hösten har Inkbay Tattoo och Smartvideo blivit framröstade som vinnare i delfinalerna i Stockholm och Umeå. Efter Linköping går pitchtävlingen vidare till Göteborg och Malmö innan finalen på Kulturhuset i Stockholm den 7 december. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies