Annons

Foodora-ägaren Delivery Hero lanserar riskkapitalfond

Delivery Heros svenska medgrundare Niklas Östberg.
Delivery Heros svenska medgrundare Niklas Östberg. Foto: Holger Talinski
Foodoras ägare, tyska Delivery Hero, lanserar riskkapitalfonden DX Ventures. Det framgår av ett pressmeddelande. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Fonden har ett startkapital på 50 miljoner euro, motsvarande över 500 miljoner kronor, med syfte att investera i företag inom on demand-tjänster, livsmedelsteknik, hållbar innovation, artificiell intelligens, fintech och logistik.

Bland dagens investeringar finns bolag som det latinamerikanska matleveransbolaget Rappi, spanska matleveransbolaget Glovo och köttersättningsbolaget Impossible Foods.

Läs mer: Svenske pizzamiljardären säljer aktier för 70 miljoner kronor 

”Vi förstår vilka möjligheter och utmaningar som dessa startups möter då vi själva gått igenom dem”, säger fondens vd Duncan McIntyre i pressmeddelandet. 

Vid nyår uppgav Foodora att covid-19 pandemin har slungat bolaget två år fram i tiden, och att det under 2020 har anslutits över 3.000 samarbetspartners till plattformen. Delivery Heros aktie har stigit över 100 procent på Frankfurtbörsen under de senaste 12 månaderna. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer