Annons

Footway överväger förvärv av krisdrabbad e-handlare

Caliroots grundare Andreas Koschnike och Footways vd Daniel Mühlbach.
Caliroots grundare Andreas Koschnike och Footways vd Daniel Mühlbach.
Det krisdrabbade e-handelsföretaget Caliroots, som befinner sig i rekonstruktion, kan nu slukas av börsnoterade Footway.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den börsnoterade skohandlaren Footway, som nyligen förvärvade Sportamore, är nu sugna på att köpa upp branschkollegan Caliroots. 

En dialog rörande ett potentiellt förvärv har inletts och finansiering kan ske genom egen kassa, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

”Vi är alltid intresserade av nya möjligheter och arbetar löpande med att hitta starka varumärken till vår plattform. Caliroots har sedan starten 2003 framgångsrikt byggt starka varumärken som skulle passa väl in på Footways nya plattform för e-handel inom sport och mode”, säger vd:n Daniel Mühlbach. 

Footway ska nu påbörja en ”due diligence” och avsikten är att förvärvet kan slutföras under andra halvåret 2020, men något slutgiltigt beslut har alltså inte fattats.

”E-handelsmarknaden för mode genomgår en konsolidering och vi vill vara en drivande kraft i denna”, säger Daniel Mühlbach.

Caliroots som säljer sneakers och streetwear befinner sig sedan den 23 april under rekonstruktion. Anledningen till krisen uppgavs vara coronapademin.

Problem med leveranser från utländska leverantörer och en minskad efterfrågan från den internationella marknaden, pekades till exempel ut som orsaker.

Bolaget grundades 2003 av Andreas Koschnike och omsatte 387 miljoner kronor under 2018. 

Företaget har tagit in kapital genom nyemission vid två tillfällen, 28 respektive 18 Mkr, och bland investerarna märks bland annat Cristina Stenbeck.

Läs mer: Cristina Stenbeck investerade – nu ansöker e-handlaren om rekonstruktion 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer