Annons

Footway ska lansera Sportamore på ytterligare 19 marknader – aktien stiger

Footways vd Daniel Mühlbach.
Footways vd Daniel Mühlbach. Foto: Filip Erlind
Footway fortsätter med integrationen av förvärvade Sportamore. Nästa steg är en gemensam teknisk plattform som stödjer fler butiker i syfte att ta vara på synergier och en fortsatt internationell expansion.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Sportamore förväntas genom det kunna lanseras på ytterligare 19 marknader inom sex månader, skriver Footway i ett pressmeddelande.

”Sportamore har ett starkt varumärke på den nordiska marknaden, vilket tillsammans med de identifierade synergierna stödjer vår befintliga tillväxtstrategi. Det kommer nu bli spännande att ta Sportamore-konceptet vidare i en internationell expansion”, säger Footways vd Daniel Mühlbach.

Aktien stiger på beskedet. Vid 11:40 under torsdagen hade kursen klättrat drygt 4 procent till 17,5 kronor. Följ kursen här

Läs mer: Sportamores vd lämnar efter sammanslagning med Footway

Som en del av integrationen ska huvudkontoret förläggas till Kista, vilket innebär en viss övertalighet. Samtidigt flaggas det för att integrationsprocessen kan komma att ha en viss dämpande effekt på koncernens organiska tillväxt under kommande 12 månader, men förväntas ge kostnadsbesparingar om 100 miljoner kronor efter genomförd integration.

Footway räknar med att integrationen ska vara genomförd vid årsskiftet 2020/2021.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer