Annons

Fords miljardinvestering i självkörande bilar växer så det knakar

Fords investering i Argo ska ge frukt senast 2021 i form av en självkörande bil.
Fords investering i Argo ska ge frukt senast 2021 i form av en självkörande bil. Foto: TT
Fordbackade Argo AI växer enormt. Bland annat genom att sno personal från bland annat Apple och Uber. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Argo AI, en startup inom autonom körning som är finansiellt uppbackad av Ford, har under det senaste året haft en explosiv personaltillväxt, skriver Wall Street Journal.

Förra året meddelade Ford att man investerar en miljard dollar i Argo. Då var man blott ett dussintal anställda – nu är man 330.

Enligt Wall Street Journal har tillväxten delvis kommit från mjukvaruingenjörer och forskare från Apple, Uber och andra teknikföretag som låtit sig övertalas att gå över till Argo.

Argos förmåga att locka talanger till sig är av betydelse för Ford eftersom man har bråttom med att lansera en kommersiellt självkörande bil redan till år 2021. 

Argos roll blir däremot inte att delta i produktionen av bilarna utan snarare att ta fram den autonoma körtekniken. Denna väntas Ford därefter implementera i en särskilt designad bil för självkörning. 

Vid sidan av Ford har också General Motors lyckats göra en lika bra miljardinvestering i Cruise, som är involverade i autonoma bilar. Där har man gått från 40 till 740 anställda på två år.

Och det finns en del pengar att hämta inom utvecklingen av autonoma bilar. Förra månaden fick enheten 2,5 miljarder dollar i finansiering från Softbank.

(Finwire / Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies