Annons

Före detta NHL-proffs investerar i Bluecall

Tamara Bernad, Deborah Mühlrad, Lisa Löfgren och Caroline Rödén på Bluecall. Foto: Bluecall
Tamara Bernad, Deborah Mühlrad, Lisa Löfgren och Caroline Rödén på Bluecall. Foto: Bluecall
E-hälsobolaget Bluecall tar in 1,7 miljoner kronor från bland annat acceleratorn Sting och den före detta hockeyspelaren Mattias Weinhandl.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Bluecall (NTL) är ett e-hälsobolag som fokuserar på psykisk ohälsa. Genom sin app erbjuder bolaget anonymt samtalsstöd till behövande personer.

Nu tar man in 1,7 miljoner kronor från fem investerare. Det är det före detta NHL-proffset Mattias Weinhandl, Michael Hansen från PunktB, Magnus Sandberg och Simon Josefsson från Propel Capital och acceleratorn Sting som går in med pengar.

Fyra personer jobbar idag heltid på Bluecall. De nya pengarna ska enligt Caroline Rödén, som är vd, användas för att utveckla plattformen och skala upp för att möta en växande efterfrågan.

"Psykisk ohälsa är ett stort problem och det bara växer så därför vill vi verkligen vara i framkant och hjälpa till", säger Caroline Rödén till Di Digital.

"Nu ska vi fokusera på att utveckla produkten, öka vetskapen om vår app och ge möjlighet till fler samtal."

Bluecall utexaminerades i januari i år från Stings acceleratorprogram och appen lanserades i en betaversion i september. I februari ringdes mer än 300 samtal i appen enligt bolaget själva. Affärsmodellen är att Bluecall erbjuder två sorters samtal. Man kan antingen ringa gratis till volontärer eller betala 200 kronor för prata med någon som har en utbildning i samtalsstöd.

I samband med att Bluecall valdes in i Stings acceleratorprogram under 2016 fick bolaget en investering på 300 000 kronor från riskkapitalbolaget Propel Capital III.

Läs mer: Åtta hungriga startupbolag tar plats i Stings nya startfält

Det är inte den första startupinvesteringen som Mattias Weinhandl (NTL) gör. Han har även investerat i betalbolaget Betalo och i wearable-bolaget Linkura.

Läs mer: Betalo tar in 10 miljoner – får hockeystjärna som delägare

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer