Annons

Före detta Twitter-anställda åtalas för spionage

Det amerikanska justitiedepartementet har åtalat två före detta Twitter-anställda för spionage för Saudiarabiens räkning. Det rapporterar Wall Street Journal.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

De gripna är dels Ahmad Abouammo, en amerikansk medborgare som anklagas för att ha spionerat på konton från tre användare, inklusive en som diskuterar det inre regeringsarbetet i Saudiarabien.

Den andre är Ali Alzabarah, en saudisk medborgare som anklagas för att ha samlat information om mer än 6.000 Twitterkonton för Saudiarabiens räkning. Ett av dessa konton tillhörde dissidenten Omar Abdulaziz, som senare blev allierad med den mördade Jamal Khashoggi. 

En företrädare för Twitter sade att de håller känslig information till en liten krets betrodda medarbetare och att de förstår riskerna som många Twitter-användare står inför, men att de har verktygen för att skydda deras integritet.

( Di Digital / Direkt )

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer