Annons

Formel 1-stjärnan Nico Rosberg satsar på svensk bolånestartup

Nico Rosberg blev världsmästare i Formel 1 2016. Sen drog han sig tillbaka från förarkarriären.
Nico Rosberg blev världsmästare i Formel 1 2016. Sen drog han sig tillbaka från förarkarriären. Foto: Vincent Thian/AP
Bolåneuppstickaren Enkla har rönt stor uppmärksamhet för sin treårsränta på 0,95 procent. Bland delägarna i moderbolaget finns den tidigare världsmästaren i Formel 1 Nico Rosberg, kan Di Digital avslöja.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Bolåneuppstickaren Enkla fick under våren stor uppmärksamhet för sitt erbjudande om 0,95 procents fast ränta bunden på tre år.

Bakom bolånetjänsten står fintechaktörer som NFT Ventures (NTL) och nischbanken Collectors investeringsgren Collector Ventures (NTL). Största ägare är vd:n och grundaren Alexander Widegren (NTL), följd av riskkapitalbolaget Transferators ordförande Jakob Johansson.

Nu framkommer ytterligare ett namn på ägarlistan. Di Digital har tagit del av handlingar där det framgår att Nico Rosberg, den tidigare världsmästaren i Formel 1, äger en mindre aktiepost i Enklas moderbolag Simplex AB.

”Vi kommenterar aldrig eventuella befintliga eller potentiella ägare. Man får respektera personers privatliv”, säger Alexander Widegren till Di Digital.

Läs mer: Nordea hyllar Enkla i hemlig analys 

Nico Rosberg är en finsk-tysk tidigare racerförare som blev världsmästare i Formel 1 2016. Han äger 20 aktier i Enkla, en post som vid teckningen i december 2017 var värd drygt 400 000 kronor. Även Vitaminwell-grundaren Martin Randel (NTL) är delägare.

Bolagets utlåning har ännu inte börjat. Alexander Widegren uppskattar att processen är sinkad ”två till tre veckor” och att Enkla fortfarande färdigställer erbjudandet som ska gå ut till finansmarknaden. Efter det tror han att det första lånet kan utfärdas tidigast i juli.

”Det viktigaste är att vi har ett obligationsprogram som är robust och följer omsorgsplikten för kunderna”, säger Alexander Widegren.

Intresseanmälningarna strömmade in till Enkla under våren. Bolaget uppger att anmälningarna täcker flera miljarder kronor i utlåning.

Läs mer: Så har det gått för digitaliseringsminister Peter Eriksson 

Enklas låsta ränta upphör efter tre år, då kunderna antingen kan stanna kvar med en rörlig tremånadersränta utan rabatt. I dagens ränteläge skulle den uppgå till cirka 1,7 procent, vilket är något lägre än storbankernas listräntor för maj månad.

”Efter tre år går kunden över till en rörlig tremånadersränta – om man inte väljer att byta långivare. Att flytta från vår plattform är alltid enklare än att flytta till vår plattform”, säger Alexander Widegren.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer