Annons

Först fick Pewdiepie sparken – nu får 80 lämna Maker Studios

Pewdiepie, eller Felix Kjellberg som han egentligen heter, har över 50 miljoner följare på Youtube. Han fick lämna Maker Studios till följd av en rad kontroversiella klipp.
Pewdiepie, eller Felix Kjellberg som han egentligen heter, har över 50 miljoner följare på Youtube. Han fick lämna Maker Studios till följd av en rad kontroversiella klipp. Foto: TT
Pewdiepie med över 50 miljoner följare kickades ut för kontroversiella klipp. Nu säger Maker Studios upp ytterligare 80 personer.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Nyligen bröt filmjätten Disney sitt samarbete med Youtubes största namn, Pewdiepie, eller Felix Kjellberg som han egentligen heter. Anledningen till det avbrutna samarbetet uppges bero på ett antal kontroversiella videoklipp som svensken har lagt ut.

Läs mer: Efter antisemitiska videoklipp - Nu bryter Disney med Pewdiepie

Nu säger Disney upp 80 personer vid Maker studios och minskar därmed stödet till Youtube-kreatörer som stöds av Maker Studios enhet, uppger en person med insyn för The Wall Street Journal.

Enligt Disney var nedskärningarna planerade innan Pewdiepie sparkades.

Disney köpte bolaget för tre år sedan för 675 miljoner dollar, eller nästan 6,1 miljarder kronor. Sedan i december har Disney försökt att integrera verksamheten i division för konsumentprodukter och interaktiv verksamhet, en strategi för att bli mer lönsamma.

Läs även: Så mycket tjänade Pewdiepie under 2015

Maker Studios kommer nu att koncentrera sig på att stödja 300 innehållsskapare på Youtube som har många följare och anses kunna vara aktuella för att jobba inom någon annan division inom Disney, enligt uppgiftslämnaren.

Företaget fokuserar därmed på färre innehållsskapare istället för att som tidigare marknadsföra 60 000 kreatörers kanaler och annonsförsäljning.

Finwire / Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer