Annons

Fortnite-bolaget flyttar till spelklustret på Södermalm

Dice, som ägs av amerikanska Electronic Arts, har sitt huvudkontor på Södermalmsallén.
Dice, som ägs av amerikanska Electronic Arts, har sitt huvudkontor på Södermalmsallén. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Fortnite-bolaget Epic Games flyttar sitt Sverigekontor till datorspelskvarteren på Södermalm i Stockholm. I samma hus sitter konkurrenten Dice.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Epic Games, den privatägda spelutvecklaren som står bakom succétiteln Fortnite, har flyttat sitt Sverigekontor till spelklustret kring Medborgarplatsen på Södermalm.

Fortnite-bolaget har därmed lokaler i samma hus som konkurrenten Dice, och mittemot spelbolagen Paradox Interactive och Avalanche Studios.

Flytten till Södermalm har till exempel varit ett diskussionsämne bland Epic Games anställda på Twitter.

Länk till twitter

Di Digital har tidigare rapporterat om hur cirka 80 av Dice anställda har lämnat bolaget sedan början på 2018.

Den vanligaste destinationen var nystartade Embark Studios, men en handfull tidigare Dice-anställda har också gått till Epic Games.

Epic Games har kinesiska Tencent som storägare och drog in knappt 29 miljarder kronor i vinst på Fortnite under 2018, enligt uppgifter till Techcrunch.

Fortnite är ett så kallat shooter-spel som även fungerar som ett socialt nätverk. Nyligen höll artisten Marshmellow en konsert inuti spelet som besöktes av miljontals spelare världen över.

Epic Games har i dagsläget cirka 20 anställda i Sverige. Utöver Fortnite äger Epic Games även spelmotorn Unreal Engine, som används för att utveckla även utomstående speltitlar.

Läs mer: Efter flopparna: Personal flyr svenska speljätten 

Händer det något i spelsektorn som vi borde uppmärksamma? Kontakta reportern sven.carlsson@di.se eller lämna ett krypterat tips.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer