Annons

Fortnite-skaparen på väg att fylla kassan – till värdering om 158 miljarder

Epic Games vd och grundare Tim Sweeney och ett urklipp från spelet Fortnite.
Epic Games vd och grundare Tim Sweeney och ett urklipp från spelet Fortnite. Foto: Trish Tunney och press.
Epic Games har utvecklat ett av världens mest populära datorspel – Fortnite. Nu fyller bolaget, som är ett av de största i sektorn utanför börsen, på kassan till en hisnande värdering om 158 miljarder kronor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Amerikanska Epic Games är ett av världens största spelbolag utanför börsen. Flaggskeppstiteln Fortnite, som lanserades 2017, är ett så kallat shooter-spel som även fungerar som ett socialt nätverk.

Nu är bolaget i färd med att ta in 750 miljoner dollar, motsvarande 7 miljarder kronor, i nytt kapital. Det enligt källor till Bloomberg News

Epic Games sägs söka en värdering om cirka 17 miljarder dollar, eller 158 miljarder kronor, i transaktionen. Det är högre än vad så väl EQT, Swedbank som Telia handlas för på Stockholmsbörsen.

Fondjätten Baillie Gifford, som även är storägare i svenska Spotify, sägs vara en av de nya investerarna tillsammans med T. Rowe Price. Även existerande ägare som KKR sägs skjuta till mer pengar.

Affären är enligt Bloombergs källor nära att bli klar, men parterna avböjer att kommentera.

Epic Games senaste värdering är 15 miljarder dollar från en runda 2018. Då klev den kinesiska teknikjätten Tencent in som storägare i bolaget. 

Spelutvecklare har gynnats under coronapandemin då många förpassats till tvingande eller frivilla karantäner hemmet. Spelande har varit ett sätt att råda bot på tristessen.

Utöver Fortnite äger Epic Games även spelmotorn Unreal Engine, som används av andra företag för att utveckla speltitlar.

(Di Digital/Finwire)

Läs mer: Så mycket betalade Epic Games för det svenska doldisbolaget Quixel

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer