Annons

Fortsatt trögt för Spiltan-ägda aktiehandlaren

Spiltan, med ordföranden Per H Börjesson, är största ägare i Pepins.
Spiltan, med ordföranden Per H Börjesson, är största ägare i Pepins. Foto: Amanda Lindgren, Amanda Lindgren, Amanda Lindgren, Amanda Lindgren
Crowdfundingaktören Pepins Groups siffror är fortsatt under press under andra kvartalet.  ”Intäkterna är alldeles för låga”, noterar den nytillträdde vd:n Philip Scholtzé i rapporten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Pepins startade 2016 och hjälper onoterade bolag att ta in kapital genom aktieemissioner riktade till allmänheten. Per H Börjessons investmentbolag Spiltan är största ägare med drygt 20 procent i bolaget.

Men utvecklingen har gått trögt i år. Under första kvartalet ökade förlusterna till 6,8 miljoner kronor, för att sedan något till andra kvartalet till en förlust på 603 000 kronor.

Pepins pekar på att oron kring den pågående pandemin påverkat verksamheten negativt. Bland annat sjönk volymen i aktiehandeln under första halvåret med 24 procent till 84 Mkr jämfört med samma period 2019.

Samtidigt sjönk provisionsnettot under andra kvartalet till 2,4 Mkr, jämfört med 6,7 Mkr samma period i fjol.

”Efter att jag tillträdde min nya roll som tillförordnad vd har vi gjort små förändringar organisatoriskt för att adressera vår viktigaste utmaning, tillväxten. Från att tidigare ha arbetat fokuserat i två affärsområden jobbar vi nu i en gemensam affärs- och servicekraft. Intäkterna är alldeles för låga och högst upp på vår priolista står frågan om hur paketera allt vi kan för att skapa mer värde för fler”, skriver vd:n Philip Scholtzé i rapporten.

Under kvartalet genomförde Pepins inga nya emissioner, men bolagen Färsking och Sharespine inledde aktiehandel på Pepins Market.

”Pandemin har precis som för de flesta också påverkat vår marknad. Många bolag behöver fortsatt tillväxtkapital, men osäkerheten på marknaden har förändrat många bolags förutsättningar att göra nyemissioner”, skriver Philip Scholtzé i rapporten.

Pepins väntar på tillstånd från Finansinspektionen kring att bli en så kallad MTF, multilateral handelsplattform. Enligt bolaget har det inlett samarbete med med Nasdaq för handelssystem och kursövervakning. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer