Annons
Den före detta målvaktsstjärnan Rami Shaaban har varit med och grundat Accum Kapital.

Fotbollsstjärnans fondbolag investerar i Billogram

Leverans innanför dörren SPONSRAT AV Postnord

Acasts grundare Karl Rosander och Måns Ulvestam tackar nej till nya riskkapitalbolag – väljer bankfonder istället.

Acast tar in över 150 miljoner från bankfonder

Digitalpodden, denna vecka med Jonas Leijonhufvud (tv) och Sven Carlsson.

Kan någon tänkas köpa Spotify?

Vice Riksbankschef Cecilia Skingsley leder arbetet med att ta fram en digital valuta som komplement till den fysiska.

Riksbanken presenterar detaljer kring e-kronan

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Fotbollsstjärnans fondbolag investerar i Billogram

Den före detta målvaktsstjärnan Rami Shaaban har varit med och grundat Accum Kapital.
Den före detta målvaktsstjärnan Rami Shaaban har varit med och grundat Accum Kapital. Foto: Henrik Montgomery/TT
Det tidigare fotbollsproffset Rami Shaabans bolag och it-miljonären Thord Wilkne är bland investerarna som skjuter till 13 miljoner kronor till fakturatjänsten Billogram. Nästa år ska bolaget fyrfaldiga sin omsättning.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Digitala svenska kundkommunkationstjänster lockar flitigt till sig investeringar. Senast på måndagen kunde Freespee (NTL), som erbjuder en plattform för modern kundtjänst, berätta att man hade tagit in 90 miljoner kronor i riskkapital från utländska investerare.

Läs mer: Svenska Freespee tar in 90 miljoner – ”Vi är doldisar”

Stockholmsbolaget Billogram (NTL) vill ta fakturan från ”transaktion till relation” genom att skicka fakturor som man ser som kontaktytor gentemot kunden.

I stället för att endast kräva betalt tillhandahåller man till exempel chattsupport eller andra försäljningserbjudanden samtidigt som företaget tar betalt via mejlfaktura. Om kunden inte har öppnat mejlet inom 48 timmar skickar Billogram även fakturan per post.

”Ett telekombolag skulle till exempel lätt kunna erbjuda uppgraderingar och merförsäljning direkt på fakturan. Det blir både lönsammare och en bättre upplevelse för kunden”‚ säger Tim Öhman Cirillo (NTL), operativ chef på Billogram.

Läs mer: Bluffkontrollanten Inyett siktar på börsen

Bolaget kommer i år att mer än fördubbla sin omsättning till omkring 20 Mkr med ett nollresultat, säger han. Vid slutet av 2017 ska Billogram ha nått en försäljning på cirka 6 Mkr per månad. Bolaget sneglar samtidigt på att inleda en expansion till flera europeiska marknader.

”Väljer man att trycka på den knappen tar det tid och resurser, vilket kanske inte ger omsättning nästa år. Men vi når 70–80 miljoner (på årsabasis, red:s anm.) även om vi inleder en utlandsexpansion”, säger Tim Öhman Cirillo.

Billogram har hittills tagit in 37 Mkr i riskkapital, men en del av investeringarna har skett i form av annonsutrymme. Nu tar bolaget in ytterligare 13 Mkr från flera befintliga ägare, däribland WM-Data-grundaren Thord Wilkne (NTL) och förvaltaren Accum Kapital.

Två av Accum Kapitals fyra grundare är Rami Shaaban, tidigare målvakt för Hammarby, Djurgården och Londonlaget Arsenal, och NHL-veteranen Kim Johnsson. Bland Billograms tidigare investerare finns Peter Sjunnesson och GP Bullhounds Robert Ahldin.

Läs mer: Sveriges 52 mäktigaste tech-investerare: Robert Ahldin

”Vi har tidigare sagt att vi inte behöver något kapital. Det är egentligen samma läge i dag. Däremot är vi ganska opportunistiska. Några ägare ville utöka sina andelar i bolaget i och med det momentum vi har. Det ger oss mer handlingsfrihet att jobba snabbare med våra planer”, säger Tim Öhman Cirillo.

Foto:

Tim Öhman Cirillo är operativ chef på Billogram. Foto: Press

Billogram har i dag 20 anställda och avser att fördubbla personalstyrkan till sommaren. Bolaget uppger att flera ”större kunder” kommer att börja använda tjänsten under början av 2017, däribland ett börsnoterat elbolag.

Samtidigt planerar man att genomföra marknadsanalyser för flera nordiska och europeiska marknader.

Rättelse: I en tidigare version angavs det att Billogram spådde en omsättning på 70-80 Mkr för 2017. Rätt uppgift är att omsättningen i december 2017 beräknas uppgå till 70-80 Mkr på årsbasis, alltså drygt 6 Mkr per månad.


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post