Annons

Fotograf och pokerspelare blev miljardentreprenörer på 18 månader

Dagens avsnitt av Digitalpodden leds av Ida Hansson Brusewitz, Jan Ahmadi och Henrik Ek.
Dagens avsnitt av Digitalpodden leds av Ida Hansson Brusewitz, Jan Ahmadi och Henrik Ek.
45 företag – så många onoterade techbolag värderas till en miljard eller mer, enligt Di Digitals senaste sammanställning. Men miljardbolag ploppar i det närmaste upp som svampar och redan några dagar efter att listan publicerats är vi uppe i 46 bolag.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Voi är ett av miljardbolagen på Di Digitals lista – föga förvånande i sig. Men sedan listan publicerades i helgen har Voi gått ut med ännu en kapitalrunda och en ny värdering på 4,2 miljarder. Det knuffar upp dem från 21:a plats till delad 12:e plats.

På samma sätt hann ännu ett bolag komma ut som miljardbolag, i samband med en runda innefattande bland andra Cristina Stenbeck, Susanna Campbell och Josefin Landgård. Det handlar om e-handeln och rakhyvelbolaget Estrid.

Bolaget som grundats av en fotograf, en pokerspelare och en nykläckt entreprenör nådde hype och miljardvärdering på bara 18 månader.

Vi reder ut alla dessa miljarder i veckans avsnitt av Digitalpodden.

Lyssna på veckans podd här:

Länk till acast

Du hittar även Digitalpodden på Acast, Apple Podcasts och Spotify.

Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl: digital@di.se

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer