Annons

Fram köper vietnamesisk bilannonssajt – aktien stiger

Christopher Brinkeborn Beselin, styrelseordförande för Fram.
Christopher Brinkeborn Beselin, styrelseordförande för Fram. Foto: Jesper Frisk
First North-nykomlingen Fram förvärvar vietnamesiska Carmundi. Köpeskillingen ligger på drygt 400 000 kronor. Aktien stiger med drygt 10 procent i fredagens inledande handel. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det var i mitten av oktober som Lazada-grundarens Christopher Brinkeborn Beselins vietnamesiska bolagsbyggare Fram gjorde entré på First North. 

På fredagen meddelade Fram att de köper den vietnamesiska bilradannonssajten Carmundi för 50 000 dollar, motsvarande omkring 420 000 kronor. 

Läs mer: Lazada-grundarens Fram rusar på First North

”Fram ser stort värde i det varumärke, kundbas samt trafik som Carmudis tidigare ägare investerat och byggt upp under åren i Vietnam. Förvärvet blir därför en viktig positionering i en av landets snabbast växande konsumentmarknader", säger Max Bergman, vd för Fram, i ett pressmeddelande. 

Enligt Fram har bilförsäljningen i Vietnam växt med 35-55 procent om året under de senaste tre åren. 

Läs mer: Lazada-grundaren noterar vietnamesisk bolagsbyggare på First North

”Den här affären är mycket spännande och blir det officiella startskottet för affärsområdet Venture Building där vi får möjlighet att ta över ett ledande varumärke i en av de snabbast växande konsumentvertikalerna i Vietnam. Fram utnyttjar här sina kärnstyrkor inom rekrytering, IT, marknadsföring samt nitiska strävan efter lönsamhet”, säger Christopher Brinkeborn Beselin, styrelseordförande för Fram. 

Nyheten möttes med öppna armar av marknaden och aktien stiger med drygt 10 procent i fredagens inledande handel. Sedan noteringen har aktien stigit med drygt 150 procent jämfört med teckningskursen på 20 kronor per aktie. Följ kursutvecklingen på di.se. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer