Annons

Från hårförlängningar till peruker – nu öppnar hon sitt andra bolag

Marknaden för verklighetstrogna peruker är stor.
Marknaden för verklighetstrogna peruker är stor. Foto: Adam af Ekenstam.
Entreprenören Louise Sköld satsar på peruker med nya bolaget Big Hair Big Dreams. Ett mål är att tillverka och skänka barnperuker gjorda av använda hårförlängningar.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Entreprenören Louise Sköld ägde för ett par år sedan en frisersalong i Oslo. Till följd av stress drabbades hon av sjukdomen alopeci vilket gjorde att hon tappade sitt hår. 

Hon hittade då en lösning i Hairtalks hårförlängningar, men när hon senare flyttade tillbaka till Sverige märkte hon att det märket inte fanns på den svenska marknaden. 

Louise Sköld grundade därför 2014 bolaget HT Hairextension och fem år senare, 2019, vilket är bolagets senast redovisade räkenskapsår, omsattes 58,4 miljoner kronor.

2017 grundade Louise Sköld sitt andra bolag, Big Hair Big Dreams, förkortat BHBD, som säljer och hyr ut peruker.

”Det här är en hjärtefråga för mig och det är också då som det brukar bli bra,” säger Louise Sköld.

Bolaget grundades 2017 men försäljningen startade först i november 2020.

”Det tar tid att hitta en fabrik som håller alla miljökrav och etiska regler som man vill att de ska hålla. Sen vill man ju också ha varit där och sett att allt går rätt till.”

För att underlätta för kunderna har de jobbat mycket digitalt.

”Vi har digitaliserat större delen av händelseförloppet, från köpet till det att kunden har peruken, med hjälp av instruktionsfilmer och digitala konsultationer.”

Louise Sköld fortsätter med att nämna hur hon ser på den framtida verksamheten.

”Vi har ett mål om att i framtiden kunna skapa det första spårbara håret så att man vet exakt varifrån håret i perukerna kommer. Vi har också en plan på att återvinna använda hårförlängningar, skicka ner dem till vår fabrik och göra barnperuker som vi sen kan skänka.”

Perukerna kommer att säljas globalt men Sverige och Norge är de marknader som de fokuserar på först.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer