Annons

Frankrike lägger krokben för Airbnb – får grönt ljus av EU-domstolen

Enligt en fransk regel måste boende i Paris inhämta tillstånd för att hyra ut sina hem under korta tidsperioder.
Enligt en fransk regel måste boende i Paris inhämta tillstånd för att hyra ut sina hem under korta tidsperioder.
Frankrikes regelverk för att försvåra korttidsuthyrning av bostäder har fått grönt ljus av EU-domstolen, vilket kan innebära problem för tjänster som likt amerikanska Airbnb förmedlar korttidsboende.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det rapporterar Bloomberg News.

Enligt en fransk regel måste boende i Paris inhämta tillstånd från lokala myndigheter för att upprepade gånger kunna hyra ut lägenheter och hus för korta tidsperioder. Reglerna strider inte mot EU-rätten, avkunnade EU-domstolen på tisdagen.

Paris borgmästare Anne Hidalgo beskrev utslaget som en ”seger” som markerar ”en vändpunkt för översynen över säsongsuthyrning och utgör ett steg framåt för allas rätt till en bostad”. 

I december i fjol avkunnade EU-domstolen en dom som tycktes gå i motsatt riktning - då förkastades en fransk lag som försökte tvinga Airbnb och liknande företag att följa striktare regler som gäller för fastighetsmäklare.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer